De Omgeving

Als je er, net zoals wij, al een aantal jaren werkt raak je eigenlijk verwend. Goed je ziet de seizoenen voorbij gaan maar je staat niet meer elke dag stil bij alle schoonheid om je heen.
Maar in de winter kun je schaatsen bij het Kasteel. In de lente kleurt de oprijlaan langzaam groen, breekt de zon door de bomen heen en in de weide worden de eerste lammetjes
geboren. In de zomer rijdt je door een groene tunnel heen en kun je heerlijk op het terras uitpuffen totdat in de herfst langzaam de bomen alle mogelijke rood, bruin, gele en paarse kleuren aannemen.

Wandelen

U kunt natuurlijk een rondje om het Kasteel lopen maar Kasteel Doorwerth ligt tegen de bosrand aan. Vanaf de bosrijke stuwwal heeft u een prachtig uitzicht over het rivierenlandschap. Bij de Boersberg is een uitkijktoren geplaatst, maar ook vanaf het beroemde Duno plateau heeft u een adembenemend uitzicht over de omgeving. Niet voor niets lopen er verschillende belangrijke wandelroutes door deze omgeving. Voor een voorbeeld van een digitale wandeling klik hier.

Fietsen

Ook voor fietstochten leent de omgeving zich uitstekend. Fietspaden door bossen en heide, kleine heuvels ja zelfs een speciale fietspont is in de omgeving aanwezig.
Alle ingrediënten voor een mooie fietstocht. Door deze omgevingsfactoren is de omgeving ook erg in trek bij mountainbikers en wielrenners.

Overnachten

Bij het Kasteel kunt u sinds kort ook overnachten. Kijk voor de mogelijkheden op www.buitenlevenvakanties.nl en met drie Bilderberg Hotels in de buurt en een Golden Tulip op loopafstand zijn er voldoende keuze mogelijkheden.

Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth dateert uit 1260 en bestaat dit jaar dus 750 jaar. Het Kasteel herbergt
maar liefst drie musea en is een bezoek meer dan waard. Voor uitgebreide informatie kijk op www.glk.nl/doorwerth of bel rechtstreeks naar de receptie 026 – 33 97 406. Mailen kan ook naar doorwerth@glk.nl